Carlige de remorcare

Cum distribuim corect marfa /încărcătura pe o remorcă

1.jpg

Aveţi o remorcă? Şi cunoaşteţi regulile de încărcare corectă a mărfii în aşa fel încât să nu puneţi în pericol nici viaţa dvs ,nici altor participanţi în trafic şi ce fel de obligaţii vă sunt atribuite în timpul tractării unei remorci? La cuplarea unei remorci trebuie să vă pregătiţi pentru diverse situaţii critice.

Factori care influenţează călătoriile cu remorca cuplată

  • Greutatea şi performanţa maşinii
  • Greutatea remorcii
  • Dacă remorca este cu sistem de frânare sau fără
  • Cantitatea şi greutatea mărfii pe remorcă
  • Distribuirea mărfii pe remorcă

Când vă decideţi să tractaţi o remorcă, să luaţi în calcul greutatea totală a ansamblului de tractare. Tocmai supraîncărcarea/depăşirea greutăţii totale este de obicei cea mai frecventă infracţiune. Deorece la transportarea mărfii nu poate fi depăşită greutatea maximă autorizată a autoturismului, greutatea maximă autorizată a ansamblului de tractare, greutatea maximă autorizată a vehicolului tractat nici greutatea maximă admisă pe axele vehicolului.

Cum distribuim corect marfa pe zona de încărcare a remorcii

  • Obiectele grele trebuie încărcate prime şi într-un mod uniform, în partea frontală, în faţa axei remorcii.
  • Dacă marfa este încărcată corect ridicaţi proţapul cu mâini, singur, fără ajutor.

Greutatea plasată în partea din spate a remorcii este o povară pentru proţap, creşte semnificativ vibraţile negative a ansamblului şi reduce din greutatea pe puntea din spate a autoturismului. În plus la frânare creşte riscul de instabilitate a remorcii, marfa se poate deplasa în faţă şi în acel moment poate schimba echilibrul forţelor care influenţează dinamica, eventual poate deteriora remorca.

Atenţie la marfă/încărcătură grea. În timpul frânării aceasta poate creşte semnificativ forţa care acţionează pe dispozitivul de tractare şi scade sarcina care acţionează pe puntea din faţă a autoturismului. Asta poate reduce posibilitatea de frânare a autoturismului şi posibilitatea de manevrare a volanului.

Atenţie la greutatea verticală pe cârlig de remorcare

La încărcarea mărfii, pe platoul remorcii, trebuie luată în considerare sarcina verticală maximă admisă pe cârlig la autoturism respectiv şi ca aceasta să nu fie depăşită. Datele despre sarcina verticală maximă autorizată a autoturismului trebuie să fie trecute în cartea tehnică a autoturismului.

Pentru a măsura sarcina verticală pe cârlig se poate utiliza de ex. Cântarul sarcinii verticale, sau Roata de sprijin cu măsurătorul sarcinii verticale, care este disponibilă pentru achiziţie la sediul nostru central din Groşi nr 53C, Bihor, sau le puteţi achiziţiona în magazinul nostru online.

Váha zvislého zaťaženia

 Cântarul sarcinii verticale

Oporné koliesko s váhou zvislého zaťaženia

 Roata de sprijin cu măsurătorul sarcinii verticale

Oporné koliesko s váhou zvislého zaťaženia

 Roata de sprijin cu măsurătorul sarcinii verticale

Ce se poate întămpla în realitate urmăriți clipurile de mai jos: